Triggerpoint therapie

Pijnklachten
Voor veel mensen zijn hoofd- nek- schouder- en rugpijn steeds terugkerende klachten. Deze pijnen kunnen voortkomen door triggerpoints. Dit zijn kleine samentrekkingen in het spierweefsel die wij een spierknoop noemen, die vaak aanvoelen als een klein puntje ter grootte van een erwt of rijstkorrel. Deze zijn supergevoelig en zitten meestal op een andere plaats dan waar men de pijnklachten ervaart. Triggerpoint therapie helpt deze te behandelen. Meestal ontstaan deze Triggerpoints door stress, overbelasting en of verwondingen van de spieren. Door het uitoefenen van druk op deze punten in de spieren wordt de pijn verlicht en de functie van een verzwakt lichaamsdeel weer herstelt.
Meestal zijn triggerpoints de oorzaak van verschillende soorten gewrichtsklachten, lichamelijke klachten en zelfs fybromyalgie.

Hoe pakken we het aan?
Eerst zoeken we de probleempunten (Triggerpoints) en gaan deze dan behandelen. Deze behandeling gaat samen met een massage zodat het lichaam gelijktijdig de afvalstoffen zal afvoeren. Zo krijg je een intensieve maar toch deugddoende massage.
Wat mag je van de Triggerpoint Therapie verwachten?
Reduceren van pijn :
De pijn zal verminderen of zelfs verdwijnen door de behandeling van Triggerpoints.
Verbeterde doorbloeding :
Door het openmaken van bloedvaten en afvoeren van afvalstoffen zal een betere doorbloeding van het lichaam volgen.
Nieuwe energie :
Uw lichaam krijgt weer volop nieuwe energie omdat uw spieren terug beter gaan functioneren.